اگر چه خاندان آل سعود، با دخالت های خود در تغییر مسیر انقلاب های مردمی به نفع استعمار تلاش كرده، اما نتوانسته خود را از پیامدهای ناشی از آن دور نگاه دارد. مرگ های پی در پی خاندان آل سعود و جنگ بر سر قدرت در كاخ پادشاهی این كشور و دخالت دیگر كشورها، سرنوشت این خاندان را در مسیر مبهمی قرار داده است. بررسی طرح های خاورمیانه ای آمریكا نشان می دهد كه عربستان نیز در برنامه كلان تجزیه قرار داشته و همراهی این رژیم با آمریكا و رژیم صهیونیستی باعث استثنا شدن آن نمی شود.
مهمترین محورهای مورد توجه در این زمینه در برخی از منابع خبری عربی همچون شبكه خبری 'ایجی پرس' مصر، پایگاه خبری العوامیه، روزنامه سفیر لبنان، روزنامه 'القدس العربی' چاپ لندن، خبرگزاری 'دبور اردن' و... عبارتند از:
- توطئه های قطر علیه كشورهای عربی
- قطر، مامور آمریكا و انگلیس
- ماموریت تاسف بار پادشاه عربستان
- وخامت اوضاع عربستان
- آینده مبهم آل سعود
- تعصبات فكری در خاندان آل سعود
**توطئه های قطر علیه كشور های عربی
----------------------------------------------
شبكه خبری 'ایجی پرس' مصر به نقل از امیر'طلال بن عبدالعزیز' برادر پادشاه عربستان: به اعتقاد 'عبدالله بن عبدالعزیز'، عربستان سعودی در دوران خاندان آل سعود با چالش های سختی مواجه است. وی همچنین به نقشه های قطر و صهیونیست ها برای تجزیه عربستان و سوریه برای تامین منافع اسراییل اشاره كرد.
ایجی پرس به نقل از یكی از شخصیت های عرب در افشای سخنان امیر 'طلال بن عبدالعزیز' كه به شدت از سیاست حكام قطر انتقاد كرده است، نوشت: این حكام طرح هایی را در راستای تامین منافع صهیونیست ها و علیه مردم فلسطین و دیگر كشورهای عربی به اجرا در می آورند.
وی افزود: به اعتراف امیر'طلال بن عبدالعزیز' و فرزندان آل ثانی، تلاش هایی را برای تجزیه عربستان سعودی به اجرا در می آورند و آل سعود را در مكه و مدینه پراكنده خواهند كرد. همچنین بخشی از مرزهای عربستان را برای اسكان پناهندگان فلسطین در نظر خواهند گرفت.
ایجی پرس همچنین به نقل از یكی دیگر از شخصیت های عرب كه در دیدار با با 'طلال بن عبدالعزیز' در قاهره نوشت: به اعتقاد 'طلال'، آمریكا اجازه نخواهد داد تمامیت ارضی عربستان باقی بماند و قطر را مانند چنگالی در داخل سرزمین های عربی فرو كرده است. قطر با برخی از شاهزادگان آل سعود كه توسط آمریكایی ها آموزش دیده اند، در این زمینه پیمان بسته است. به این ترتیب هرج و مرج در داخل كشورهای شورای همكاری خلیج فارس ایجاد خواهد شد.
همین منبع به نقل از 'طلال بن عبدالعزیز' ادامه داد، روابط امنیتی فوق العاده ای میان مقامات آل سعود و مقامات رژیم صهیونیستی در جریان است. آنان علیه كشورهای عربی منطقه، فلسطین و سوریه عمل می كنند و در تلاش هستند تا عربستان سعودی را به عنوان سر دسته جنگ آمریكایی، اسراییلی و غربی علیه ایران وارد جنگ كنند.
ایجی پرس به نقل از یكی دیگر از شخصیت های عربی كه نخواست نامش فاش شود، نوشت: امیر 'طلال بن عبد العزیز' به برخی از كشورهای شورای همكاری خلیج فارس اعلام كرده، قطر علیه آنها توطئه چینی می كند. وی نسبت به برنامه های قطر برای بر هم زدن ثبات این كشورها هشدار داد.
**قطر، مامور آمریكا و انگلیس
--------------------------------
پایگاه خبری العوامیه به نقل از 'حمد بن جاسم' نخست وزیر قطر به نقل از آرشیو محرمانه قذافی كه به دست مقمام های سوری افتاد، نوشت: رژیم آل سعود به ناچار توسط قطر سقوط خواهد كرد و قطر روزی به قطیف و الشرقیه وارد خواهد شد و پس از انحلال نظام فرسوده عربستان، اقدام به تجزیه عربستان خواهد كرد.
'حمد بن جاسم' همچنین گفته است: آمریكا و بریتانیا قصد دارند تا نظام آل سعود را سرنگون كنند تا از این نظام رهایی یابند، اما از روی كار آمدن اسلامگراها در این كشور در هراس هستند. آنان برای تجزیه عربستان، قطر را برگزیده اند.
همین منبع افزود: قطر هم اكنون توانسته است همه امتیازها را از عربستان سعودی بگیرد و با انتقال پایگاه های آمریكا به این كشور، توانسته است شكوه آل سعود را در خلیج فارس بشكند. اكنون عربستان سعودی دیگر قدرت تصمیم گیری در كشورهای شورای همكاری خلیج فارس ندارد و نمی تواند نفوذ گسترده خود را همچون گذشته، نشان دهد.
** ماموریت تاسف بار پادشاه عربستان
------------------------------------------
مجله'ویكلی استاندارد' آمریكا نوشت: امروزه پادشاه عربستان ماموریت تاسف باری را برعهده دارد. پادشاه در تلاش است تا میان كشورهای حاشیه خلیج فارس یك جبهه علیه ایران تشكیل دهد، او باید میان حكومت مطلق خود و آیین های وهابیت یك همسویی ایجاد كند.
این مجله آمریكایی با تاكید به اینكه پادشاه عربستان از سوی آمریكا برای انجام برخی از اصلاحات در شبه جزیره عربستان، تحت فشار است، افزود: در این زمینه ناگزیر باید با وهابیت افراطی كه مخالف هرگونه تغییر و اصلاح طلبی هستند، وارد تعامل شود كه البته برخی از مسایل به ویژه حقوق زن در عربستان، پادشاه را وارد جدل با وهابیت خواهد كرد.
**وخامت اوضاع عربستان
----------------------------
رورنامه 'القدس العربی' چاپ لندن نوشت: عربستان سعودی در یك دوره سخت و خطرناك به سر می برد و هیچ رهبر كارآمدی كه سیاست و دیپلماسی را در این كشور به كار ببندد، وجود ندارد.
به نوشته این روزنامه: رهبران عربستان از برآوردن هرگونه درخواستی از طرف شیعیان در عربستان سر باز می زنند و پناه بردن به گزینه های نظامی و امنیتی تنها راه حل این رهبران است. نظام آل سعود مانع تصمیم گیری شیعیان در سرنوشت خودشان می شود. عربستان در حال حاضر عناصر اصلی خود را از دست داده و وخامت حال پادشاه این كشور سبب وخیم تر شدن اوضاع شده است.
**آینده مبهم عربستان سعودی
----------------------------------
خبرگزاری 'دبور اردن' در این باره نوشت: مرگ های پی در پی زمامداران آل سعود باعث نگرانی فزاینده در محافل غربی در مورد آینده این كشور صادر كننده بزرگ نفتی شده است. این تنش و نگرانی در حدی است كه حتی در خود عربستان هم برخی خواستار انتقال حكومت به نسل سوم هستند تا فرصت از دست نرود و كشتی حكومت آل سعود با سرنشینانش غرق نشود.
این خبرگزاری به نقل از مقاله 'جاسر عبدالله الحربش' نوشت: جهان در 5 سال اخیر در حال تغییر و دگرگونی شده، به طوری كه نسل جوان، نسل گذشته را به چالش كشیده است و اوضاع معیشتی و اجتماعی را مورد تجزیه و تحلیل عقلی قرار داده است.
وی گفت: اكنون نسل جوان از نسل سالخورده بهتر می فهمد و صدای خود را بلند كرده است و خواستار حقوقش است. پس اگر ما در عربستان مانع از این شویم كه این قشر به حقوق مشروعشان برسد، كشتی همراه سرنشینانش غرق خواهد شد.
خبرگزاری دبور افزود: از زمان مرگ 'نایف بن عبدالعزیز' ولیعهد عربستان و انتخاب 'سلمان بن عبدالعزیز' به عنوان جانشین وی كه با حكم پادشاهی انتخاب شد و به نظر هیات بیعت توجه نشد، مطبوعات غربی همچنان از نگرانی در مورد آینده مبهم كشورعربستان سخن به میان می آورند.
روزنامه نیویورك تایمز نوشت: درحالیكه كشورهای خاورمیانه شاهد بهار عربی و ناآرامی سیاسی هستند، عربستان همچنان از ثبات برخوردار است، اما در پس این ثبات یك تغییرات ساختاری عظیم وجود دارد كه سبب برهم ریختن ثبات عربستان می شود.
** تعصبات فكری در خاندان آل سعود
---------------------------------------
روزنامه 'تایگز تسایتونگ' آلمان نوشت: عدم انتقال قدرت به نسل جوان از سوی هیات بیعت در عربستان، تنش و بحران در سیاست داخلی آل سعود را رقم خواهد زد. عدم انتقال قدرت به نسل جوان نشان از این می دهد كه عربستان با تحولات پیش نرفته و این امر سبب جمود فكری و واپسگرایی در خاندان آل سعود شده است.
همان منبع ادامه می دهد: ولیعهد جدید هم كه از شخصیتی پراگماتیست برخوردار است، نتوانست اوضاع را تغییر دهد. بنابراین می توان نتیجه گرفت كه آینده كاخ آل سعود مبهم است و هیچگونه تغیرات دموكراتیك در آن واقع نخواهد شد.
روزنامه'هاندلسبلات'آلمان نیز نوشت: عربستان سعودی در عرصه مدرنیزه شدن با چالش های سختی مواجه است. آمار بیكاری در این كشور نسبت به جمعیت بسیار بالا است.
خبرگزاری'ذا میدا لاین' آمریكا كه توسط اسراییلی ها هدایت می شود، پس از ارایه یك تصویر بغرنج و مشوشی از عربستان نوشت: نظام آل سعود دچار یك بیماری است و نیاز به تغییر زود هنگام دارد تا بتواند با چالش های ناشی از بهار عربی به مقابله پردازد.
پژوهش**الف.ی**9123